Toukokuun treenipäiväkirja

Hei!

Taas on aika vetää yhteen kuukauden treenit. Toukokuu oli harjoittelun suhteen kaksijakoinen. Alkupuolen treenit sujuivat hyvin ja suunnitelmien mukaan keventäen kohti HCR:a, mutta puolikkaan jälkeen harjoittelu ei mennyt ihan putkeen. Toukokuun tavoitteena oli HCR:n puolimaraton ja sinne lähdin ensisijaisesti nautimaan juoksemisesta ja itse tapahtumasta. Toisena tavoiteena oli ennätyksen rikkominen ja sen sainkin tehtyä parilla minuutilla.

Viikko 18
Uusi kuukausi, uusi viikko ja uudet kujeet! Viikko alkoi vapaapäivällä ja viikon pitkiksellä. Juoksin heti aamusta 21 kilsan lenkin poiketen sekä Nokian että Ylöjärven puolella. Lenkin jälkeen minua odotti lämmin sauna ja lämmin palju. Lämmin kylpy teki tosi hyvää väsyneille lihaksille, eikä vapun kunniaksi pieni kuohuvakaan ollut pahitteeksi :)
Työviikko oli kiireinen ja myös viikonloppu meni osittain työn merkeissä. Toisaalta oli hyvä, että aloitin tällä viikolla harjoittelun keventämisen kohti HCR:a. Tiistaina oli lepo- ja venyttelypäivä, samoin torstaina. Keskiviikkona juoksin 10 kilsan lenkin 5,37 kilsavauhtiin ja juoksu tuntui kevyeltä. Perjantaina juoksin reippaan 12 kilsan lenkin 5,00 kilsavauhtiin. Reipasjuoksu tuntui hyvältä ja helpolta. Juoksusta jäi hyvä olo ja hyvä mieli. Lauantaina olikin lepopäivä, koska olin töissä. Sunnuntaina tein kevyen 7 kilsan iltalenkin. Huh- olipa viikko! Kilsoja yhteensä 50 km.

Ma Juoksu 21 km (5,38/km)
Ti Venyttely 45 min
Ke Juoksu 10 km (5,37/km)    
To Venyttely 45 min
Pe Juoksu 12 km (5,00/km)
La Lepo
Su Juoksu 7 km (5,53/km)

Viikko 19
Viikko meni tosi nopeasti odotellessa HCR:a. Kevennetty viikko tiesi myös sitä, että ehdin hoitamaan rästihommia pois! Maanantaina juoksin 12 kilsan nopean lenkin ennen lihashuoltotuntia. Juoksu tuntui hyvältä ja sain pidettyä kilsavauhdin 5,00. Hyvä avaavaharjoitus ennen HCR:a ja mikä parasta, juoksu kulki! Tiistaina ja torstaina oli lepopäivät ja osallistuin venyttelytunneille. Keskiviikkona tein 6 kilsan lenkin ja otin muutamia alamäkivetoja. Perjantaina minulla oli vapaapäivä ja lähdin heti aamusta kohti Helsinkiä. Ohjelmaan kuului kävelyä kaupungilla ja Expossa. Lauantaina olikin sitten odotettu HCR ja tavoitteena oli lähteä juoksemaan rennosti juoksusta nauttien sekä ennätystä metsästäen. Paransin ennästystä noin 2 minuutilla, joten voin olla tyytyväinen juoksuuni. Sunnuntaina kävin juoksemassa kevyen palauttavan lenkin ja se tuntui tosi hyvältä. Yleensä pidän lepopäivän puolikkaan tai maratonin jälkeen, mutta nyt oli päästävä juoksemaan. Sellainen olo vain oli! Kilsoja yhteensä 45 km.

Lisää HCR:n juoksustani voit lukea täältä: http://runforfunpia.blogspot.fi/2017/05/hcr-2017.html

Ma Juoksu 12 km (4,49/km)
Ti Venyttely 45 min
Ke Juoksu 6 km (5,21/km)  
To venyttely 45 min                              
Pe Lepo
La HCR (1:46:24)
Su Juoksu 6 km (6,16/km)

Viikko 20
Puolikkaan jälken elimistö tuntui hyvältä ja tuntui, että olin palautunut hyvin juoksusta. Maanantaina sain pitkin päivää voimakkaita vatsakrappeja, mutta syytä niihin ei viikon aikana löytynyt. En uskaltanut treenata koko viikkona, koska jopa kävelykin tuntui välillä vatsassa. Viikko meni huilatessa ja arkiliikuntaa harrastaessa. Lauantaina meillä oli Takomotrainingin TrainingDay Kuopiossa. Meitä oli paikalla viisi Takomotraining valmentajaa ja osallistujia oli parikymmentä. Ennen ohjausta tuli lenkkeiltyä Puijon portaat ja kyllä teki hyvää viikon liikkomattomuuden jälkeen! Minulla oli lauantaina hoidettavana yllätys yllätys kestävyyspiste. Laitoin porukan juoksemaan loivaa rinnettä ja kierroksen jälkeen oli aina vuorossa lihaskuntoliike. Muilla pisteillä oli liikkuvuutta, nopeutta, koordinaatiota ja lihaskuntoa. Päivä jatkui tiimipäivän merkeissä Rauhalahdessa ja paljon saatiin aikaiseksi. Illalla kävin saunassa ja nautin olostani. Kiva päivä! Tämmöin treeniviikko tuli tästä viikosta. Juoksukilsoja 0 km.

Ja ei ku menoks...

Viikko 21
Vatsakrampit hellittivät ja juoksuhaluja olisi vaikka muille jakaa. Maanantain lenkki oli kuitenkin kuin tervan juontia. Hengitys kulki, silmät ja nenä valuivat siitepölyn voimasta ja jalat olivat kuin puupökkelöt eli sellainen juoksu. Tuntui kuin ei olisi koskaan juossutkaan. Tiistaina juoksin 8 kilsan reippaan aamulenkin ja juoksu tuntui ihan erilaiselta kuin edellispäivän. Miten päivät voikaan olla näin erilaisia. Lenkin jälkeen menin vielä venyttelytunnille huoltamaan kireitä takareisiä ja pakaroita. Keskiviikkona juoksin 12 kilsan lenkin aurinkoisesta säästä nauttien ja juoksu kulki jälleen yllättävän kevyesti. Torstaina oli lepopäivä ja loppuviikko meni kävelyn merkeissä tutustuen Barceloonaan. Askelia mittariin tuli 15-20 000 päivittäin. Ihan miniloma ja irtiotto arjesta kauniissa ja kesäisessä Barcelonassa. Samalla reissulla tutustuin tyttäreni tulevaan kouluun, asuntoon ja kotikaupunkiin. Juoksua yhteensä 30 km.

Ma Juoksu 10 km (5,37/km)
Ti Juoksu 8 km (5,20/km)
Ke Juoksu 12 km (5,30/km)                        
To Lepo
Pe Kävelyä
La Kävelyä
Su Kävelyä


Viikko 22
Viikko alkoi lepopäivällä, koska edellispäivän + 30 asteen helle painoi elimistössä. Tiistaina juoksin reippaan 12 kilsan lenkin 4.57 kilsavauhtia. Juoksu tuntui yllättävän hyvältä ja kevyeltä. Juoksun jälkeen olin jälleen perinteisessä tiistain venyttelyssä. Perinteet jatkuivat myös tiistaina, kun olin pitkästä aikaa Warrior-tunnilla. Alku- ja loppulämmittelynä juoksin matolla vitoset. Hyvin jaksoin oinnistää ja punnertaa oitkän tauon jälkeen. Välillä jalat vähän hapottivat, mutta hyvä treeni tuli tehtyä.  Juoksua yhteensä 22 km

Ma Lepo
Ti Juoksu 12 km (4:57/km)
Ke Juoksu 5 km + circuit 55 min + 5 km (5:50/km)

Tämmöinen oli toukokuu ja nyt harjoittelu jatkuu kohti kesän päätavoitetta eli Paavo Nurmi Maratonia. Ennätysjuoksu kertoi sen, että olen oikeilla jäljillä harjoittelun suhteen ja sain taas ennätysjuoksusta uutta intoa harjoitteluun. Kilsoja yhteensä 147 km.

Aurinkoisia lenkkikelejä kaikille!
-pia-

Kommentit

Suositut tekstit