Viikkojen 37 ja 38 liikunnat

Hei!

Viikkojen 37 ja 38 harjoittelut sujuivat hyvin ja kaunis syksyinen sää houkutteli liikkumaan ulkona. Juoksulenkkien lisäksi tuli tehtyä kävelylenkkejä ja aherrettua puutarhassa syyshommien parissa. Tavoitteena oli, että viikkoihin tulisi yksi pitkälenkki ja yksi reipas lenkki sekä lihaskunto- ja venyttelyharjoituksia.


Viikko 38

Juoksua 51 km

Viikko alkoi aamulenkillä aurinkoisessa säässä T-paita päällä.  En kyllä muista, milloin olisin juossut T-paita päällä syyskuun lopussa! Juoksin rauhalliseen tahtiin 10 kilsan lenkin ennen töihin menoa.  Kiertelin omakotialueella ja ihastelin samalla kauniita puutarhoja ja syksyn väriloistoa. Juoksu tuntui ihanan kevyeltä ja helpolta. Olisin voinut vain juosta ja juosta...
Myös tiistai alkoi rauhallisella 10 kilsan aamulenkillä. Tällä kertaa juoksin purtsilla ja lenkin jälkeen oli vuorossa kunnon aamupala ennen venyttelyjumppaa. Oli ihana tehdä pitkiä venyttelyjä kaikessa rauhassa.
Keskiviikkona olikin vuorossa lihaskuntotreeni. Tein harjoituksen PHA-harjoituksena. Ohjelmassa oli liikepatterit keskivartalolle sekä ylä- ja alavartalolle. Liikepatereita oli kolme ja liikkeitä 4/patteri. Sain aikaan hyvän treenin ja hyvän olon :)
Torstaina juoksin ennen venyttelyjumppaa juoksumatolla 5 kilsan kevyen lenkin. Pidän näistä torstain venyttelystä, koska alussa on liikkuvuusosuus ja lopussa on muutaman minuutin rentoutus.
Perjantaina oli taas lihaskuntotreenin vuoro. Olin seissyt melkein koko päivän ständillä ja en olisi millään jaksanut mennä salille. Jalat olivat väsyneet ja selkää särki, mutta onneksi sain raahattua itseni salille. Toistin keskiviikon PHA-harjoituksen hyvällä sykkeellä. Sain jälleen aikaan hyvän treenin ja kroppakin toimi hyvin. Vau, mikä olo treenin ja saunan jälkeen!
Lauantaina oli vaihteeksi työpäivä ja seisoin taas päivän ständillä. Työpäivän jälkeen oli pakko päästä happihyppelylle, joten tein kävellen puolentunnin saunalenkin. Loppuilta vierähtikin peiton alla leffaa katsellessa.
Sunnuntaina oli perinteinen pitkis. Olin lupautunut vetämään Takomorunnersin yhteislenkin, mutta ketään ei ilmaantunut lenkille aurinkoisesta säästä huolimatta. Toivoin, että saisin yhteislenkkien kautta juoksuseuraa pitkille lenkeille, mutta niin ei ole käynyt. Niinpä sitten lähdin itsekseni juoksemaan 21 kilsan lenkkiä.



Viikko 39

Juoksua 62 km

Viikko alkoi jälleen aamulenkillä. Eilinen pitkis ei tuntunut jaloissa eikä kehossa, joten juoksin rauhalliseen tahtiin 10 kilsan lenkin. Oli aurinkoinen, mutta raikas syyskeli. Nautin jälleen syksyn väriloistosta ja luonnon hiljaisuudesta. Olen vallan ihastunut näihin aamulenkkeihini :)
Tiistaina pidin lepopäivän ja kävin ennen töihin menoa venyttelyjumpassa.
Keskiviikkona juoksin taas rauhallisen aamulenkin ja kymmenen kilsaa meni ihan huomaamatta. Juoksu tuntui edelleen helpolta ja kevyeltä.
Torstaina olikin sitten vuorossa oikea tehopäivä. Ensin juoksin matolla 5 kilsaa.(30 min).  Sitten oli vuorossa viime viikolla aloittamani PHA-harjoitus. Aikaa patteriin menee 45 minuuttia. Treenin jälkeen olo oli hikinen ja väsnyt. Pienen tankkauksen ja vaatteiden vaihdon jälkeen siirryin venyttelytunnille. Ennen töihin menoa kävin vielä salattilounaalla.


Olin ajatellut pitää perjantaina lepopäivän, mutta upea keli houkutteli juoksemaan. Alkulämpän aikana juoksu tuntui hyvältä, joten päätin juosta reippaan kympin lenkin. Keskivauhti oli 4,51/km. Juoksun jälkeen palauttelin lihaksia saunan lämmössä ja olo oli mahtava.
Lauantaina juoksin 5 kilsan kevyen lenkin ja päälle tein lihaskuntoharjoituksen. Toistin torstain PHA-harjoituksen. Sunnuntaina olin taas luvannut vetää Takomurunnersin yhteislenkin, mutta ketään ei taaskaan tullut paikalle :(  Niinpä juoksin itsekseni viikon pitkiksen. Juoksin 22 kilsaa rauhalliseen tahtiin keskivauhdin ollessa 6,13/ kilsa. Juostessa oli aikaa suunnittella lokakuun harjoittelua, tulevaa lomaani ja ensi vuoden kisoja.




Olen todella tyytyväinen molempiin harjoitusviikkoihin. Pystyin pitämään työkiireistä huolimatta ohjelmassa yhden pitkän ja yhden reippaan lenkin. Sain otettua taas ohjelmaan mukaan lihaskuntoharjoittelun ja ehdin myös ohjatuille venyttelytunneille. Juoksukilometrejä tuli yhteensä 113 ja lenkkejä yhteensä 11. Lihaskuntoharjoituksia tuli 4, samoin venyttelyharjoituksia.

Mukavaa lokakuuta kaikille!



Kommentit

Suositut tekstit