Juoksuterveiset Palm Springsistä!

Hei!

San Diegosta loma eteni Joshua Tree National Parkin kautta Palm Springsiin. Aurinkoinen ja lämmin sää on suosinut sekä lomailua että lenkkeilyä. On ollut ihanaa juosta jää-ja lumijuoksujen jälkeen sulilla teillä auringon lämmittäessä lihaksia.

Vietimme joulupäivän ajellen ja kävellen Joshua Tree National Parkissa. Puistoa on mahdollista kiertää joko autolla tai pyörällä ja meidän perhe valitsi autokyydin ja aina mielenkiintoisen paikan tullessa vastaan, siirryimme kävelemään maastoon. Alueelta löytyy sekä lyhyempiä että pidempiä kävely- ja vaellusreittejä, joihin on helppo hypätä autosta ja palata taas autoon ajamaan kohti seuraavaa mielenkiintoista kohdetta.

Alueelta löytyvät vaellusreitit: Short Walks 0,4-2,9 km, Moderate Hikes 3,2-6,4 km ja Challenging Hikes 4,8-12,9 km sekä 56,3 kilometrin vaellesreitti, johon mene 2-3 päivää. Alueella voi myös kiipeillä ja ratsastaa sekä yöpyä leirintäalueella.

Puisto on auki ympäri vuoden ja sinne on kolme sisäänkäyntiä. Me ajoimme sisään läntisestä sisäänkäynnistä ja ajoimme ulos puistosta Cottonwood Visitor Centerin kautta. Sisäänpääsymaksu oli 20 dollaria, jota meiltä ei kuitenkaan jostain syystä veloitettu ulosmennessä. Puisto oli hyvin merkitty ja tiet hyväkuntoiset, joskin mutkikkaat. Puiston sisällä ei ole palveluita, joten evästä kannattaa varata mukaan. Puhelimessa ei myöskään ole kuuluvuutta puistoalueella, joten sekin kannattaa huomioida. Itselleni parhaiten jäi mieleen kaktuspuisto ampiasisvarotuksineen (Cholla Cactus Garden), Pääkallokallio (Skull rock) ja Keys View. Upea ja kaunis kohde, suosittelen.





Puistokierroksen jälkeen ajoimme yöksi Palm Springsiin, jonne oli noin 53 km. Palm Springsissä majoittauduimme 7 Springs Inn & Suites hotelliin sen keskeisen sijainnin ja hyvän hinta-laatu suhteen takia. Myös uima-allas ja jacuzzi olivat plussaa. Päivän puistourakan jälkeen lämmin jacuzzi ja iltapala teki terää, eikä unta tarvinnut kauan odottaa. Aamupala ei kuulunut täälläkään huoneen hintaan, joten kävimme nauttimassa brunssin Farm -ravintolassa aamulenkin jälkeen.




Löysin Palm Springsistä kolme hyvää vaellusreittiä ylös vuorille, mutta vain yhtä ehdin testaamaan. Kaikkien reittien lähtöpisteet sijaitsivat noin 2-3 kilometrin päässä hotellistamme, mutta valitsin lähimmän reittivaihtoehdon. Maasto oli kivikkkoista ja välillä vaikeakulkuistakin hiekkapolkua, mutta tulipa hyvää harjoittelua ajatellen tulevaa Nuts Ylläs-Pallas juoksua. Maasto oli täälläkin yllättävän kuivaa. Juoksijoita ja muita lenkkeilijöitä oli täällä liikkeellä huomattavasti enemmän kuin San Diegossa ja muutaman juoksijan kanssa tuli vaihdettua juoksu- ja matkakokemuksia. Myös golfkenttiä löytyi enemmän kuin San Diegosta.

Varoituskylttien luvattumaa
Pitkä ja kivinen tie edessä



Näkymä vuorenrinteeltä Palm Springsiin
Lepohetki
Matkaterveisin
-pia-

Kommentit

Suositut tekstit